maanantai 30. toukokuuta 2011

Nokkoskeitto

15 dl tuoreita nokkosia
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Siisti ja huuhtele nokkosen lehdet. Ryöppää lehdet kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta ja hienonna nokkoset. Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot voisulan joukkoon. Kypsennä hetki, mutta älä ruskista. Kaada kasvisliemi kattilaan muutamassa erässä. Lisää nokkoset, kerma, suola ja pippuri. Hauduta 5-10 minuutin ajan. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn kananmunan kanssa.

Resepti: Sonja Blåberg ja Maku 3/2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Keittoon ripaus sokeria?

VILKAISE MYÖS
Lettupannu 30.5.2011 - Maku-lehden resepti
Isoäidin reseptillä 18.10.2010 - sokeri, valkopippuri
Kivistössä 16.5.2011 - nokkosmuhennos muskotilla
Hunter Angler Gardener Cook 4.4.2012 - Julia Childin resepti, suurusta kananmunalla
Sauvajyvänen 19.5.2012 - lihaliemi, peruna, purjo
Sillä sipuli 16.5.2012 - Marina Ekroosin resepti, kasvisliemi, muskotti

Ei kommentteja: