keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Banaanileipä

3 kypsää banaania
75 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
1 rkl ruokasoodaa
⅛ tl Maldon-suolaa
3½ dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi. Sekoita banaanit, voi, sokeri, kananmuna ja vanilja. Lisää ruokasooda ja suola. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada taikina leipävuokaan ja paista tunnin ajan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Resepti: Simply Recipes 15.6.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Viipaloi leivän päälle ohuita banaanisiivuja. Ne kuivuvat uunissa ja antavat uteliaalle ruokailijalle vinkin leivän mausta.

VILKAISE MYÖS
Steamy Kitchen 12.2.2007 - banaaninannnaa
Orangette 27.2.2007 - banaani-kookosleipä
David Lebovitz 25.9.2007 - parempaa kevyemmin
Edible Moment 12.7.2010 - banaani-suklaaneliöt
Pieni vispiläkauppa 26.9.2011 - tuorejuustovaahdon kanssa
Culinarista 13.11.2011 - brunssille
Smitten Kitchen 28.9.2012 - ronskimpi banaanileipä
Kauhaa ja rakkautta 14.11.2012 - kandeerattu inkivääri
Kaikki äitini reseptit 26.2.2013 - tuhoa jämäbanaanit
Circle B Kitchen 17.6.2013 - kookos, rommi ja lime
Vatsasekaisin kilinkolin 6.11.2013 - vähennä ruokahävikkiä
Ruokahommia 23.2.2015 - gluteeniton, viljaton

Ei kommentteja: