keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Possun kylkiluut

Ribsit grillataan miedolla, epäsuoralla lämmöllä kärsivällisesti odottaen. Ei missään nimessä pidä lähteä keittämään ribsejä, vaikka jotkut sitä suosittelevatkin! Keittämällä saa vain lihakeittoa. Kun liha irtoaa luista kuin itsestään, on herkkuruoka valmista.

1 kg possun ribsejä

KASTIKE
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl chilijauhetta
½ tl juustokuminaa
1½ dl ketsuppia
1 dl kolaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
¼ tl mustapippuria

Poista grilliluiden pinnalta ylimääräinen kalvo. Grillaa kaikessa rauhassa parin tunnin ajan.

Kastikkeen voi valmistaa grillauksen aikana. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kuullota valkosipuli, chilijauhe ja juustokumina. Lisää sitten loput ainekset. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä viiden minuutin ajan.

Sivele kastiketta kylkiluiden päälle vähän väliä grillauksen viimeisen puolen tunnin aikana. Älä aloita maustamista liian aikaisin ettei sokeri pala mustaksi.

Vinkki: Pastanjauhantaa 15.6.2008
Resepti: Weber

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Steamy Kitchen 6.4.2007 - appelsiini-inkivääriglaseeraus
Simply Recipes 20.8.2007 - sitrusmarinoidut ribsit
Steamy Kitchen 13.6.2009 - Dr BBQ:n vinkit
Sillä sipuli 11.8.2009 - grillikylki kolamarinadilla
The Pioneer Woman 25.8.2009 - Pam Andersonin pintamausteseos
Simply Recipes 18.6.2010 - tomaattipohjainen Kansas City BBQ-kastike
Smitten Kitchen 31.7.2010 - ribsit uunissa
Kaikki äitini reseptit 28.5.2012 - hoisin-kastikkeella
Soppakellari 28.6.2012 - kolamarinadi

Ei kommentteja: