keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Thaimaalaiset nuudelit

Pad thai, Bangkokin katukeittiön klassikko ja turistien suosikki. Tasapainoinen maku syntyy makeasta palmusokerista, tamarindin ja limetin happamuudesta, kalakastikkeen ja soijan suolaisuudesta ja chilin tulisuudesta. Nuudelit ovat valmiita kaksi minuuttia siitä kun pannu on kuumana, mutta esivalmistelut vievät vähän aikaa.

1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 kevätsipulia
2 rkl maapähkinöitä
200 g riisinuudeleita
2 kananmunaa
2 rkl säilyttyä retiisiä tai naurista
6 rkl öljyä
2 rkl palmusokeria
4 rkl tamarindia
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kuivattua katkarapua

LISÄKSI
1 dl mung-pavun ituja
1 rkl tuoretta kevätsipulia
1 tl tuoretta chiliä
1 rkl maapähkinöitä
1 limetti

Nosta kaikki tarvikkeet esille pöydälle. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori sipuli ja viipaloi ohuesti. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Silppua chili ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Paahda ja rouhi maapähkinät. Keitä nuudelit nopeasti. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa se sekaisin.

Lämmitä wokki kuumaksi. Paista nopeasti öljyssä porkkana, sipuli, valkosipuli, retiisi, chili ja kevätsipuli. Mausta palmusokerilla, tamarindilla, kalakastikkeella ja soijakastikkeella. Lisää nuudelit wokkiin. Sekoita hyvin. Kaada kananmuna keskelle wokkia ja sekoita. Paista kunnes kananmuna on kypsynyt. Ripottele nuudeleiden sekaan kuivattu katkarapu ja pähkinät. Sekoita ja nosta kulhooon tarjolle. Nosta annosten päälle ituja, kevätsipulia, chiliä ja pähkinöitä.

Resepti: Just Cook It 15.6.2010 - muista meez

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Anne's Food 14.8.2010 - vaihda tamarind ketsuppiin
Culinarista 20.6.2011

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä reseptistä!