maanantai 6. kesäkuuta 2011

Guacamole

Kaupasta löytyy harvoin kypsiä avokadoja, joten guacamolen teko vaatii vähän suunnittelua. Raaka avokado kypsyy päivässä kun käärit sen sanomalehteen ja laitat pimeään, huoneenlämpöön odottamaan.

2 avokadoa
1 tomaatti
½ chili
½ punasipuli
1 tl tuoretta korianteria
1 tl öljyä
½ tl Maldon-suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuori avokadot ja murskaa ne pyreeksi. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. Poista tomaatista kuori ja siemenet. Pilko se pieniksi kuutioksi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua korianteri. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunamehulla.

Resepti: Pastanjauhantaa 6.6.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 5.5.2009 - tunnista kypsä avocado
The Pioneer Woman 2.6.2007 - pico de gallon kaveri
Herkkusuun lautasella 21.9.2011 - muista maistaa
Sauvajyvänen 1.1.2012 - hopeasipulia
Soppakellari 31.3.2012 - varovasti valkosipulin kanssa
Vatsasekaisin kilinkolin 26.4.2011 - Meksikon makuja ja värejä
David Lebovitz 27.3.2013 - oliiviöljyä
Nautiskellen 13.11.2013 - kypsä avokado reiluina paloina

Ei kommentteja: