maanantai 6. kesäkuuta 2011

Guacamole

Kaupasta löytyy harvoin kypsiä avokadoja, joten guacamolen teko vaatii vähän suunnittelua. Raaka avokado kypsyy päivässä kun käärit sen sanomalehteen ja laitat pimeään, huoneenlämpöön odottamaan.

2 avokadoa
1 tomaatti
½ chili
½ punasipuli
1 tl tuoretta korianteria
1 tl öljyä
½ tl Maldon-suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuori avokadot ja murskaa ne pyreeksi. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. Poista tomaatista kuori ja siemenet. Pilko se pieniksi kuutioksi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua korianteri. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Mausta öljyllä, suolalla ja sitruunamehulla.

Resepti: Pastanjauhantaa 6.6.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 5.5.2009
The Pioneer Woman 2.6.2007
Herkkusuun lautasella 21.9.2011
Sauvajyvänen 1.1.2012
Soppakellari 31.3.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 26.4.2011
David Lebovitz 27.3.2013
Nautiskellen 13.11.2013

Ei kommentteja: