Balsamico korostaa mansikan makua ja mascarpone.... aaah. Jälkiruoan voi valmistaa etukäteen ja taikoa esiin sopivalla hetkellä.
1 sitruuna
1 kg mansikoita
2½ dl kuohukermaa
500 g ricottaa
225 g mascarponejuustoa
1½ dl sokeria
4 rkl balsamiviinietikkaa
Raasta sitruunan kuori. Sitruunamehua ei tällä kertaa tarvita. Siisti mansikat ja leikkaa ne palasiksi. Vaahdota kerma. Sekoita ricotta, mascarpone, desin verran sokeria ja sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja ricotta-mascarponevaahto. Älä enää vatkaa. Anna vaahdon viilentyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
Puoli tuntia ennen tarjoamista sekoita mansikat, puoli desiä sokeria ja balsamico. Älä anna mansikoiden marinoitua puolta tuntia kauempaa, sillä mansikat alkavat kypsyä balsamicomarinadissa. Laita mansikat annosmaljoihin ja lusikoi päälle mascarpone-vaahtoa.
Resepti: Simply Recipes 22.7.2007 ja Biba Caggiano
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Anne's Food 15.6.2006
The Perfect Pantry 2.1.2007
HS Ruokatorstai 28.5.2013 ja 28.5.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti