perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kananpoikaa yrtti-ricottatäytteellä

1 broileri
50 g parmesanjuustoa
2 tl tuoretta basilikaa
1 tl tuoretta rakuunaa
2 rkl tuoretta persiljaa
1 valkosipulinkynsi
350 g ricottaa
1 kananmuna

MAUSTESEOS
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl tuoretta basilikaa
½ tl tuoretta rakuunaa
¼ tl paprikajauhetta

Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Huuhtele broileri kylmässä vedessä ja kuivaa se talouspaperilla. Leikkaa broileri puoliksi selkärangan molemmin puolin, niin että broileri on muodoltaan litteä. Raasta parmesanjuusto. Silppua yrtit. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita täytteeseen parmesanraaste, yrtit, valkosipuli, ricotta ja kananmuna. Työnnä täyte varovasti broilerin nahkan alle. Voitele broileri kevyesti öljyllä. Painele mausteseos broilerin pinnalle. Laita broileri kuumaan uuniin ja laske lämpö heti 175 asteeseen. Paista 1½ tunnin ajan. Broilerin on kypsä kun koiven sisälämpötila on 74 astetta. Anna broilerin levätä 10 minuutin ajan ennen leikkaamista.

Resepti: Simply Recipes 8.7.2007

ENSI KERRALLA
Kokeilin viimeksi kevätkananpojilla, joiden täyttäminen oli vähän turhauttavaa. Ensi kerralla täytä kokonainen broileri tai broilerin leikkeitä.

Ei kommentteja: