keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Mustikkatorttu

Mustikkatortun, 'Blueberry Boy Bait', resepti on kulkenut pitkän matkan. Houkutus tuli toiseksi kun 15-vuotias tyttö osallistui reseptillä kilpailuun vuonna 1954. Resepti on nimetty sen vaikutusten mukaan!

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl Maldon-suolaa
225 g voita
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2½ dl punaista maitoa
1 dl tuoreita tai jäisiä mustikoita

PÄÄLLE
1 dl tuoreita tai jäisiä mustikoita
3 rkl sokeria
½ tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota laakea vuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita jauhot ja maito taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita mustikoiden joukkoon teelusikallinen vehnäjauhoja. Kääntele mustikat taikinaan ja levitä taikina vuokaan. Levitä loput mustikat tortun pinnalle. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuutin ajan. Anna tortun levätä 20 minuutin ajan ja käännä se sitten vadille. Torttu säilyy ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä kolmen päivän ajan.

Vinkki: Smitten Kitchen 6.7.2009
Resepti: Cook’s Country

ENSI KERRALLA
Mehukasta ja juuri sopivan makeaa! Käytin pyöreää, syvää piirakkavuokaa, jolloin paistoaika oli vaikea saada kohdalleen. Paistoin torttua tunnin ajan, mikä oli hitusen liian vähän. Tavallinen maito käy oikein hyvin. Tarkenna vähän mittasuhteita:
200 g voita riittänee
2 dl fariinisokeria antaa enemmän makua
1 dl sokeria
2 dl mustikoita taikinaan

VILKAISE MYÖS
Soul Kitchen 3.8.2012

Ei kommentteja: