perjantai 26. heinäkuuta 2024

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit voi tehdä raaoista punajuurista tai Felixin mummon säilömistä. Makoisia molemmat. Kerma ja sika-nautajauheliha antavat pihveille pehmeän maun, mutta jauheliha ei saa olla liian rasvaista.

1 kg sika-nautajauhelihaa
2 sipulia
1 tl öljyä
10 punajuurta
1 rkl Maldon-suolaa
½ tl valkopippuria
2 dl kermaa
1 dl perunajauhoja

Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli pienen pieniksi palasiksi. Kuullota sipuli. Kuori ja raasta punajuuret. Älä jätä raakaa punajuurimassaa seisomaan, sillä se valuttaa liemet ja silloin pihveistä ei tule niin mehukkaita. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta reilun kokoisia pihvejä. Paista pihvit uunissa 15 minuutin ajan. Tarjoa kesäaikaan persiljaperunoiden ja talvella persilja-perunamuusin kanssa.

ENSI KERRALLA
Viisi punajuurta riittää hyvin, jos ne ovat tuoreita. Säilötyissä puolestaan on jo vähän suolaa, joten suolan määrän voi puolittaa. Kokeile maitoa nesteenä? Tarvitsee ehkä vähän happoa etikasta, hillosipuleista tai kapriksesta.

KAIKKI TYKKÄÄ
Soppakellari 3.2.2008 - kapris, peruna, kantarellimuhennos
Soppakellari 5.12.2011 - punaviinietikka, ranskankerma, kapris, karamelisoitu sipuli
Kokkeillaan 16.4.2012 - peruna, rosmariini, meirami, tuorejuusto, kapris
Herkkusuun lautasella 15.3.2012 - valkosipuli, sardelli, nelimauste, timjami, kapris
Campasimpukka 30.10.2012 - punajuuren karttajat
Isoäidin reseptillä 15.11.2012 - tehosekottimella punajuuret soseeksi

VILKAISE MYÖS
Vatsasekaisin kilinkolin 20.10.2011 - punajuuripullat fetalla, mintulla ja oreganolla
Sauvajyvänen 3.11.2012 - Mysi Lahtisen resepti hillosipulilla
Soppakellari 23.2.2013 - Antti Vahteran neuvoo: älä tingi kermasta tai suolasta
Mausteinen manteli 13.3.2013 - kapriksilla

Ei kommentteja: