tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit voi tehdä raaoista punajuurista tai Felixin mummon säilömistä. Makoisia molemmat. Kerma ja sika-nautajauheliha antavat pihveille pehmeän maun, mutta jauheliha ei saa olla liian rasvaista.

1 kg sika-nautajauhelihaa
2 sipulia
1 tl öljyä
10 punajuurta
1 rkl Maldon-suolaa
½ tl valkopippuria
2 dl kermaa
1 dl perunajauhoja

Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli pienen pieniksi palasiksi. Kuullota sipuli. Kuori ja raasta punajuuret. Älä jätä raakaa punajuurimassaa seisomaan, sillä se valuttaa liemet ja silloin pihveistä ei tule niin mehukkaita. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta reilun kokoisia pihvejä. Paista pihvit uunissa 15 minuutin ajan. Tarjoa kesäaikaan persiljaperunoiden ja talvella persilja-perunamuusin kanssa.

ENSI KERRALLA
Viisi punajuurta riittää hyvin, jos ne ovat tuoreita. Säilötyissä puolestaan on jo vähän suolaa, joten suolan määrän voi puolittaa. Kokeile maitoa nesteenä?

VILKAISE MYÖS
Soppakellari 3.2.2008 - kapris, peruna, kantarellimuhennos
Soppakellari 5.12.2011 - punaviinietikka, ranskankerma, kapris, karamelisoitu sipuli
Herkkusuun lautasella 15.3.2012 - valkosipuli, sardelli, nelimauste, timjami, kapris
Kokkeillaan 16.4.2012 - peruna, rosmariini, meirami, tuorejuusto, kapris
Vatsasekaisin kilinkolin 20.10.2011
Sauvajyvänen 3.11.2012
Campasimpukka 30.10.2012
Isoäidin reseptillä 15.11.2012
Soppakellari 23.2.2013
Mausteinen manteli 13.3.2013

Ei kommentteja: