torstai 14. heinäkuuta 2011

Saksanpähkinäjäätelö

½ vaniljatanko
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
4 kananmunankeltuaista
50 g tummaa demarara-sokeria
4 rkl Padre Peppe -pähkinälikööriä
5 rkl vaahterasiirappia
50 g saksanpähkinöitä
⅛ tl Maldon-suolaa

Leikkaa vaniljatanko pituussuuntaan puoliksi ja raaputa vaniljasiemenet veitsellä. Sekoita maito, kerma, vaniljansiemenet ja vaniljatanko pienessä kattilassa. Kiehauta seos. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sokeri kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Poista vaniljatanko kattilasta ja kaada kerma-maitoseos muna-sokeriseoksen joukkoon sekoittaen koko ajan rauhallisesti. Lämmitä seos uudelleen kattilassa sekoittaen koko ajan. Kun seos on paksuuntunut niin, että se jää nuolijan pinnalle, on se valmista. Kaada seos siivilän läpi kulhoon ja anna sen jäähtyä. Mausta seos neljällä ruokalusikallisella likööriä ja ruokalusikallisella vaahterasiirappia. Anna seoksen maustua jääkapissa tunnin, parin ajan. Rouhi saksanpähkinät ja paahda ne kuivalla paistinpannulla. Lisää hitunen suolaa ja neljä ruokalusikallista vaahterasiirappia. Kuumenna kunnes seos alkaa vaahdota ja nosta pannu sitten pois liedeltä. Kaada kermaseos jäätelökoneeseen ja jatka koneen ohjeiden mukaan. Kun jäätelö on melkein valmista, lisää pähkinät. Valmistaudu tappelemaan viimeisestä lusikallisesta jäätelöä.

Resepti: Delicious:Days 14.7.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta ja jäätelökone ostamatta. David neuvoo, miten jätski onnistuu ilman jäätelökonetta.

Ei kommentteja: