tiistai 26. heinäkuuta 2011

Sitruunainen kananpoika

Mikään ei ole kodikkaampaa kuin kokonainen broileri uunissa paahtumassa. Tämä ruoka tuntuu ylelliseltä marinoitujen suikaleiden maailmassa. Samassa padassa on helppo kypsentää sipuleja, porkkanoita, sieniä tai papuja.

1 maustamaton broileri
1 sitruuna
1 rkl Maldon-suolaa
1 tl voita
1 tl oliiviöljyä

Nosta broileri huoneenlämpöön odottelemaan. Huuhtele ja kuivaa broileri huolella, jotta nahka saa uunissa rapean pinnan. Lämmitä uuni 225 asteen lämpöiseksi. Hiero voi broilerin pintaan. Ripottele suolaa broilerin sisälle ja päälle. Pese sitruuna huolella. Laita puolikas sitruuna broilerin sisälle makua tuomaan. Asettele broileri uunivuokaan rintapuoli alaspäin, jotta se ei kuivu liikaa. Kaada vielä loraus oliiviöljyä broilerin päälle. Paista uunissa 1 tunnin ja 15 minuutin ajan. Alenna lämpöä 175 asteeseen puolen tunnin jälkeen. Anna broilerin levätä vartin ajan. Purista toisen sitruunanpuolikkaan mehu broilerin päälle. Leikkaa broileri sitten sopiviin annospaloihin ja tarjoa nälkäisille. Paistinliemestä saat ihanan kastikkeen.

Resepti: Nigela Lawsonin Feast (2004)

ENSI KERRALLA
Tämä on oikea valinta silloin, kun kaipaat puhtaita ja raikkaita makuja. Riittäisikö teelusikallinen suolaa ja voita?

VILKAISE MYÖS
Gluten-Free Girl 21.5.2006
You Fed a Baby Chili? 1.3.2010
Michael Ruhlman 8.7.2010
The Culinary Chronicles 22.11.2010
Anton & Anton 20.10.2010
TasteSpotting The Blog 26.7.2011
Saveur 30.9.2011 ja 30.9.2011
Jokihaka kokkaa 4.1.2012
Gluten-Free Girl 18.7.2012
The Pioneer Woman 13.8.2012
Fanni & kaneli 18.12.2012
Saveur 22.12.2012 ja 22.12.2012
Sauvajyvänen 19.3.2013
Smitten Kitchen 27.1.2011
Ruokahommia 18.2.2015

2 kommenttia:

Ben kirjoitti...

Greetings from the States, and thanks for the mention! Roast chicken is one of my favorite things in the world.

Maisa kirjoitti...

Eeeeeeeverybody loves roast chicken. I know what I'm doing tonight!