maanantai 1. elokuuta 2011

Herkkukurkut

2 kg avomaankurkkua
1 valkosipuli
10 dl kivennäisvettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
3 rkl Maldon-suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
nippu tuoretta tilliä

Huuhtele ja viipaloi kurkut. Kuori valkosipuli ja puolita kynnet. Sekoita liemi isossa kannellisessa kulhossa. Lisää kurkkuviipaleet liemeen ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa saattaa epäilyttää riittääkö liemi peittämään kurkut. Ei hätää, sillä kurkuista irtoaa nestettä, joten pian kurkut uivat reilussa liemessä. Peitä kulho kannella ja anna kurkkujen maustua jääkaapissa tai huoneenlämmössä kolmen päivän ajan. Sekoita välillä. Laita valmiit kurkut lasipurkkeihin. Kurkut säilyvät jääkaapissa tai kylmäkellarissa kunnes joku syö ne.

Resepti: Kulinaarimuruja 1.8.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 18.8.2007 - valkosipuliset etikkakurkut
Otetaan ensin puoli kiloa voita 6.9.2007 - valkosipuliset etikkakurkut
Anne's Food 11.10.2011 - piparjuurella
Janoinen persilja 2.8.2011 - valkosipulikurkut

Ei kommentteja: