perjantai 19. elokuuta 2011

Kefta ja kesäkurpitsavartaat

12 varrastikkua

KASTIKE
2 rkl tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
2½ dl jogurttia
⅛ tl Maldon-suolaa

KESÄKURPITSAVARTAAT
2 kesäkurpitsaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
3 rkl oliiviöjyä

KEFTA
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl pinjansiemeniä
1 sipuli
4 rkl tuoretta persiljaa
4 rkl tuoretta korianteria
1 tl Maldon-suolaa
½ tl maustepippuria
½ tl cayannepippuria
¼ tl kanelia
¼ tl mustapippuria
½ kg lampaan jauhelihaa

Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valmista minttujogurtti. Silppua minttu. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita jogurtti, minttu, valkosipuli ja suola pienessä kulhossa. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Viipaloi kesäkurpitsat. Purista sitruunamehu. Sekoita sitruunamehu, sokeri, suola, pippuri ja öljy isossa kulhossa. Sekoita kastike ja kesäkurpitsaviipaleet. Marinoi huoneenlämmössä sillä aikaa kun valmistat lihapullat.

Revi leipäviipaleet palasiksi. Liota leipää vedessä 10 minuutin ajan ja valuta sitten ylimääräinen vesi pois. Paahda ja murskaa pinjansiemenet. Kuori ja silppua sipuli. Silppua yrtit. Sekoita leipä, pinjansiemenet, sipuli, yrtit, mausteet ja jauheliha. Pyörittele taikina pieniksi lihapulliksi. Kokoa vartaat. Laita 6 vartaaseen lihapullia ja 6 vartaaseen kesäkurpitsaviipaleita vaakasuoraan. Grillaa vartaita öljyllä voidellulla ritilällä 4-6 minuutin ajan. Käännä vartaat kerran paiston aikana. Tarjoa lämpimät vartaat minttujogurtin kanssa.

Resepti: Smitten Kitchen 19.8.2008

ENSI KERRALLA
Ihan hyvää, mutta ei vielä jalkoja alta. Mukavaa vierasruokaa. Kalkkunan jauheliha voisi myös sopia tähän.

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 10.11.2009
Chez Jasu 1.9.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 4.5.2011
Hannan soppa 4.1.2013
Herkkusuun lautasella 6.2.2013
Hunter Angler Gardener Cook 24.2.2013
Tasty Kitchen Blog 22.5.2013
Smitten Kitchen 29.4.2014

Ei kommentteja: