tiistai 16. elokuuta 2011

Falafelit

Parhaiden falafelien salaisuus on, että kikherneitä ei keitetä ollenkaan. Silloin ei tarvita vehnäjauhoja tai kananmunia pitämään niitä koossa. Perinteisesti mausteina käytetään vain persiljaa ja valkosipulia.

2½ dl kuivattuja kikherneitä
½ sitruuna
½ chili
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1½ dl öljyä
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Laita kikherneet likoamaan edellisenä iltana.

Purista sitruunamehu. Huuhtele chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili ja persilja. Sekoita sauvasekoittimella kikherneet, sitruunamehu ja öljy. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pullia. Paista falafelit pannulla kuumassa öljyssä parin minuutin ajan. Pidä pullat lämpiminä uunissa.

Resepti: Siskot kokkaa 16.8.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 11.8.2010
Kivistössä 17.1.2012
Suolaa & hunajaa 26.5.2013
Ketun keittiössä 10.4.2014
Appelsiineja ja hunajaa 4.3.2015

Ei kommentteja: