50 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
1 kananmuna
3 rkl porkkanaraastetta
1 dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
TÄYTE
10 dl suppilovahveroita
2 sipulia
2 rkl margariinia
½ tl Maldon-suolaa
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
Tee ensin taikina. Sulata margariini pehmeäksi. Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää margariini. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa 5 minuutin ajan.
Puhdista suppilovahverot ja paista ne pannulla. Kuori ja silppua sipulit. Lisää sipuli sienien joukkoon pannulle ja kuullota rauhassa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita kulhoossa muut täytteen aineet. Lisää sitten sienet ja sipuli. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 15-20 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihreän salaatin kanssa.
Resepti: Lettupannu 11.9.2007
ENSI KERRALLA
Pohja oli verrattoman rapea ja maistuva. Täyte sen sijaan oli jytyä kamaa kun tavalliseen tapaan käytin kuohukermaa... Ehkä maito-kermaa? Vaihda margariini voihin ja öljyyn.
VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 11.2.2011 - sieniquiche
Mausteinen manteli 16.8.2011 - kantarelliquiche
Smitten Kitchen 6.4.2012 - Thomas Kellerin quiche
Campasimpukka 11.8.2012 - Julia Childin quiche
Cebicin keittiössä 21.6.2013 - levypiirakka
Hanna Sumari 26.10.2007 - Hanna Sumarin resepti porkkanapohjalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti