sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Suppilovahveropiirakka

PIIRAKKAPOHJA
50 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
1 kananmuna
3 rkl porkkanaraastetta
1 dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

TÄYTE
10 dl suppilovahveroita
2 sipulia
2 rkl margariinia
½ tl Maldon-suolaa
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria

Tee ensin taikina. Sulata margariini pehmeäksi. Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää margariini. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa 5 minuutin ajan.

Puhdista suppilovahverot ja paista ne pannulla. Kuori ja silppua sipulit. Lisää sipuli sienien joukkoon pannulle ja kuullota rauhassa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita kulhoossa muut täytteen aineet. Lisää sitten sienet ja sipuli. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 15-20 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Lettupannu 11.9.2007

ENSI KERRALLA
Pohja oli verrattoman rapea ja maistuva. Täyte sen sijaan oli jytyä kamaa kun tavalliseen tapaan käytin kuohukermaa... Ehkä maito-kermaa? Vaihda margariini voihin ja öljyyn.

VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 11.2.2011
Mausteinen manteli 16.8.2011
Smitten Kitchen 6.4.2012
Campasimpukka 11.8.2012
Cebicin keittiössä 21.6.2013

Ei kommentteja: