Säilö ketsuppiin kypsiä, kotimaisia tomaatteja.
1 kg tomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 paprika
2 dl viinietikkaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 tl Maldon-suolaa
¼ tl kanelia
⅛ tl kardemummaa
⅛ tl neilikkaa
⅛ tl cayannepippuria
⅛ tl mustapippuria
⅛ tl valkopippuria
Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori sipuli ja valkosipuli. Silppua sipulit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja siirappi. Kuumenna. Lisää joukkoon paloitellut kasvikset ja mausteet. Keitä seosta reilun tunnin ajan kunnes kasvikset ovat täysin pehmenneet. Soseuta huolellisesti. Kuumenna seos ja tölkitä kuumiin tölkkeihin. Ketsuppi säilyy viileässä kuukausia.
Resepti: Helsingin Sanomat
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 11.9.2006
Hanna soppa 27.8.2009
Recession Recipes 26.3.2010
The Perfect Pantry 1.4.2010
Sarah's Cucina Bella 6.7.2010
Herkkusuun lautasella 23.11.2010
Herkkusuun lautasella 8.9.2012
Punavuori Gourmet 5.3.2013
Nautiskellen 15.6.2014
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti