torstai 10. marraskuuta 2011

Broilerinmaksapaté

½ sipuli
2 rkl kuohukermaa
150 g voita
400 g broilerin maksaa
5 tuoretta timjamin oksaa
2 rkl Marsala-viiniä
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl brandya

Kuori ja silppua sipuli. Vaahdota kerma. Sulata 100 grammaa voita kulhossa vesihauteen yllä. Nosta sulanut voi sivuun jäähtymään. Sulata loput voista pannulla. Paista maksa, sipuli ja timjami keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta marsalalla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä vielä kolmen minuutin ajan. Silppua maksa ja siirrä kulhoon. Lisää sulatettu voi maksan joukkoon. Sekoita brandy ja kermavaahto varovasti joukkoon. Anna patéen maustua jääkaapissa kuuden tunnin ajan. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Resepti: The Silver Spoon (2005)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Delicious:Days 10.11.2005
Steamy Kitchen 30.5.2007
Simply Recipes 30.12.2011
The Traveler's Lunchbox 21.1.2010
Isoäidin reseptillä 25.2.2012
Herkkusuun lautasella 24.11.2012
Herkkusuun lautasella 2.12.2012
David Lebovitz 9.1.2013

Ei kommentteja: