torstai 24. maaliskuuta 2011

Kazakstanilainen lammaspata

1 kg karitsan lapaa tai niskaa
2 sipulia
2 punaista paprikaa

KASTIKE
3 tl kardemummaa
3 tl currya
2 tl paprikaa
1 purkki smetanaa
1 tl Maldon-suolaa

Paloittele liha. Kuori ja paloittele sipuli reiluiksi lohkoiksi. Paloittele paprika. Sekoita kaikki kastikeaineet pienessä kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Lämmitys pyöristää ja pehmentää voimakkaiden mausteiden makua. Ruskista liha isossa padassa. Siirrä lihat kattilan laidalle. Lisää kastike ja kasvikset. Paista 175 asteisessa uunissa kahden tunnin ajan. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti: Reinin liha

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Maistuu virkistävän erilaiselta kuin punaviinipohjaiset lammaspadat.

VILKAISE MYÖS
Sillä sipuli 24.3.2009

Ei kommentteja: