perjantai 18. helmikuuta 2011

Makkarakastike

Makkarakastike on herkkua, kun kastiketta malttaa keittää tarpeeksi kauan ja lisää ruskistetut makkarasiivut mukaan vasta lopussa.

10 dl lihalientä
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl valkopippuria
1 paketti HK:n sinistä

Laita lihaliemi kiehumaan. Sulata voi valurautapadassa. Lisää jauhot ja annan niiden ruskistua kauniisti. Sekoita koko ajan etteivät jauhot pala. Lisää kiehuva lihaliemi. Sekoita kerma kastikkeeseen vispilällä. Anna kastikkeen kiehua vartin ajan. Jätä se sitten liedelle kevysti porisemaan tunniksi tai kahdeksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa makkara siivuiksi ja paista siivut kauniin ruskeiksi. Lisää makkarat kuumaan kastikkeeseen. Nauti perunoiden kanssa.

Resepti: Kannuvalimo 18.2.2009

ENSI KERRALLA
Kastikkeen maku pohjautuu hyvään lihaliemeen, joten panosta siihen. Missä on sipuli? Desin verran kermaa riittänee.

VILKAISE MYÖS
Kädenvääntöä 8.3.2010

Ei kommentteja: