torstai 17. helmikuuta 2011

Vaniljajäätelö

2½ dl täysmaitoa
⅛ tl Maldon-suolaa
1½ dl sokeria
1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljauutetta

Lämmitä maito, suola ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsellä. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Nosta kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna maidon maustua tunnin ajan. Laita leivontakulho isompaan kulhoon, jossa on jäitä ja vettä. Siivilöi kerma pienempään kulhoon. Vaahdota keltuaiset. Lämmitä maito ja kaada osa siitä keltuaisten joukkoon. Siirrä keltuaismasssa maitokattilaan. Kypsennä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes maito sakenee. Siivilöi maito-munaseos kylmään kermakulhoon. Sekoita kunnes massa on jäähtynyt ja lisää sitten vaniljauute. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Poista vaniljatanko ja jatka jäätelökoneen ohjeiden mukaan.

Resepti: David Lebovitz 17.2.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 25.8.2012

Ei kommentteja: