tiistai 15. helmikuuta 2011

Seesamipossu

2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl teriyaki-kastiketta
1 rkl vettä
1 tl maizenaa
½ kg porsaan ulkofileetä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 porkkana
80 g neulapapuja
1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita hoisin, teriyaki, maizena ja vesi tasaiseksi kastikkeeksi. Leikkaa ulkofilee ensin pitkittäin kahteen palaan. Leikkaa sitten palat ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele pavut ja leikkaa niiden päät siisteiksi. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Paista possuviipaleet parissa erässä kuumalla pannulla. Laita viipaleet lautaselle odottamaan. Pyyhi pannu kuivaksi. Kuumenna seesamiöljy. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri pannulle. Sekoita muutaman kerran ja lisää sitten pavut. Anna kypsyä hetken ajan. Lisää vielä porkkanatikut. Kaada pannuun porsaanviipaleet sekä kastike. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Viimeistele seesaminsiemenillä. Tarjoa riisin kera.

Resepti: HS Ruokatorstai 15.2.2007

ENSI KERRALLA
Possu ja kasvikset olivat ihania, mutta kastike toi mieleen tunkkaisen kiinalaisen. Hoisin- ja teriyakikastike peittävät seesamin ja tuoreiden kasvisten maun. Etsi uusi resepti!

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 3.1.2013

Ei kommentteja: