torstai 14. huhtikuuta 2011

Mantelikeksit

Paista mantelikeksit leivinpaperilla, älä silikonimatolla, jotta ne saavat rapean pinnan.

115 g voita
3 dl sokeria
½ tl kanelia
1 dl vettä
5¼ dl vehnäjauhoja
¼ tl ruokasoodaa
85 g mantelilastuja

Sulata voi pienessä kattilassa sokerin, kanelin ja veden kanssa. Älä anna kiehahtaa äläkä kaiken sokerin sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää jauhot, ruokasooda ja manteli. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ja kaada taikina vuokaan. Annan taikinan levätä jääkaapissa. Lämmitä uuni 160 asteen lämpöiseksi. Leikkaa taikinasta ohuen ohuita, kolikon paksuisia siivuja. Siirrä keksit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 10-15 minuutin ajan. Käännä keksit ja paista toiset 10-15 minuuttia kunnes keksit ovat kultaisia ja rapeita. Säilytä ilmatiivissä rasiassa enintäänkolmen päivän ajan. Taikinan voi tarvittaessa pakastaa.

Resepti: Flo Brakerin Sweet Miniatures (2000)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 14.4.2009

Ei kommentteja: