maanantai 1. tammikuuta 2024

Nakkistroganov

Parhaan makkarastoganovin teet Wigrénin herkkunakeista. Viimeistään tämä kuva herättää ruokahalun. Nesteeksi käy vesikin, mutta lihaliemi tuo makuun ja väriin syvyyttä.

1 sipuli
1 suolakurkku
½ kg nakkeja
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
½ tl mustapippuria
1 rkl dijonsinappia
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl kermaa

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi suolakurkku. Pilko nakit. Kuullota sipuli pannulla voissa ja nosta sitten sivuun odottamaan. Ruskista nakit pannulla ja nosta sivuun odottamaan. Yritä olla syömättä nakkeja. Ripottele pannulle vehnäjauhoja. Anna jauhojen ruskistua niin kauan kuin uskallat. Lisää lihaliemi, mustapippuri, sinappi, tomaattipyree ja paistetut sipulit. Keitä kastiketta kaikessa rauhassa. Lisää lopuksi nakit, kerma ja suolakurkkukuutiot. Hauduta. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

ENSI KERRALLA
Ihanaa!

KAIKKI TYKKÄÄ
Pastanjauhantaa 2.12.2007 - kastike kermasta ja lihafondista
Kokkia viinissä 18.10.2009 - suurusta kermalla ja tomaatilla

VILKAISE MYÖS
Soppakellari 1.1.2008 - lirauttamalla kastikkeeseen suolakurkkujen lientä saat lisää hapokkuutta kastikkeeseen
Herkkusuun lautasella 3.1.2013 - perinteinen nakkikastike ruskealla kastikkeella

Ei kommentteja: