perjantai 27. toukokuuta 2011

Inkiväärikeksit

Inkiväärikeksien tarina ja resepti on kulkenut Chez Panissesta ympäriinsä.

225 g voita
3 dl sokeria
½ tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
3 rkl tummaa siirappia
7 dl vehnäjauhoja
2½ tl ruokasoodaa
½ tl Maldon-suolaa
2½ tl kanelia
2½ tl inkivääriä
⅛ tl mustapippuria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaniljauute ja kananmunat. Sekoita kuohkeaksi. Lisää siirappi ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siivilöity jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita hyvin. Vuoraa uunivuoka kelmulla ja kaada taikina vuokaan. Kääri kelmu hyvin taikinan ympärille ja laita se pakastimeen yön yli.

Leikkaa taikina ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 7-12 minuutin ajan kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin.

Resepti: Simply Recipes 27.5.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Chocolate & Zucchini 28.2.2005
David Lebovotz 29.10.2007
David Lebovitz 3.1.2013

Ei kommentteja: