perjantai 27. toukokuuta 2011

Voikukkakaprikset

Valitse voikukan aivan pienimmät nuput ja säilö ne kapristen tapaan.

2 dl voikukan nuppuja
1-1½ etikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
½ tl Maldon-suolaa

Laita kattilaan puoli litraa vettä ja mausta se suolalla. Keitä voikukannuppuja minuutin ajan. Valuta ja jäähdytä voikukat. Sekoita etikka ja hunaja. Voit myös keittää etikan, jotta saat siitä hieman miedompaa. Laita keitetyt nuput lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Anna voikukkakapristen maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Nauti nuput perunasalaatissa, kalan mausteena tai vihreässä salaatissa.

Resepti: Perjantaikokki 27.5.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 8.6.2013

Ei kommentteja: