tiistai 24. toukokuuta 2011

Paahtovanukas

Paahtovanukas = Crème brûlée

15 dl kuohukermaa
1½ tl vaniljauutetta tai 2 vaniljatankoa
12 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
½ tl Maldon-suolaa
2 rkl fariinisokeria

Lämmitä kerma kattilassa. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja raavi siemenet kattilaan. Laita sinne myös kuoret ja poista ne kuumentamisen jälkeen. Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin. Lisää kuuma kerma, vanilja jos käytät uutetta sekä suola. Kaada sekoitus vanukaskulhoihin. Laita kulhot uunipannulle ja kaada pannuun kiehuvaa vettä noin puoleen väliin kulhoja. Paista 165 asteisessa uunissa 25 minuutin ajan tai kunnes vanukas on juuri hyytynyt. Anna vanukkaiden jäähtyä ja laita jääkaappiin odottamaan.

Juuri ennen tarjoilua, pyyhi kulhojen päälle tiivistynyt vesi varovasti pois. Lisää vanukkaiden päälle tasainen kerros fariinisokeria ja karamelisoi liekinheittimellä. Tarjoa heti.

Vinkki: Sorsanpaistaja 24.5.2009
Resepti: Wayne Gisslenin Professional Baking (2002)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Pioneer Woman 30.7.2010
Sillä sipuli 28.10.2010
Pastanjauhantaa 21.1.2011
Isoäidin reseptillä 15.10.2011
Fanni & Kaneli 23.2.2012
Kulinaarimuruja 26.2.2012
Ankerias Vipunen 20.9.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 10.4.2012
Three Many Cooks 20.12.2012
Polkkapossu 11.12.2012
Kokkeillaan 13.12.2012
Nautiskellen 17.1.2013
Vatsasekaisin kilinkolin 4.12.2014
Culinarista 18.9.2011

Ei kommentteja: