torstai 5. toukokuuta 2011

Parsarisotto

12 vartta vihreää parsaa
2 sipulia
100 g parmesanjuustoa
175 g voita
1 tl Maldon-suolaa
1 tl pippuria
400 g Vialone Nano -riisiä
1¼ dl kuivaa valkoviiniä

LIEMI
4 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
25 dl vettä

Kuori ja pese parsat. Säästä kuoret. Pilko parsat kolmeen osaan: nuppu, varsi ja puinen osa. Pilko parsan varret pieniksi. Kuori ja silppua kaikki sipulit. Raasta parmesanjuusto.

Keitä liemi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää parsan puiset osat ja kuoret. Peitä kannella ja hauduta viiden minuutin ajan. Kaada kattilaan kylmä vesi ja kiehauta. Anna liemen porista miedolla lämmöllä 20 minuutin ajan. Siivilöi liemi ja laita sivuun odottamaan.

Kuumenna 50 grammaa voita kattilassa. Kuuullota yksi silputtu sipuli. Lisää pilkotut parsanvarret. Peitä kannella ja kypsennä kahdeksan minuutin ajan. Soseuta kaksi ruokalusikallista kypsää parsaa sauvasekoittimella. Lisää sose kypsennetyn parsan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna liemi. Sulata 50 grammaa voita kattilassa ja kuullota toinen sipuli. Lisää riisi ja sekoita. Kaada valkoviini sekaan ja annan viinin haihtua kokonaan. Valmista risotto lisäämällä lientä vähän kerrallaan. Kymmenen minuutin jälkeen lisää kypsennetty parsa. Jatka kypsentämistä viiden minuutin ajan lisäten samalla lientä. Laita parsan nuput liemeen lämpenemään minuutiksi. Nosta nuput sivuun ja mausta. Kun risotto on valmis, käännä lämpö pois liedeltä ja anna risoton vetäytyn hetken ajan. Lisää lopuksi kylmä, kuutioitu voi ja parmesaani. Sekoita rivakasti. Tarkista maku ja koristele parsan nupuilla.

Vinkki: Bella Vanilla 5.5.2008
Resepti: Giorgio Locatellin Made in Italy, Food and Stories (2006)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Stellou 2.2.2007
Jensenin kiusaus 18.4.2010
Avaruusasema 2.5.2011
Rouva Raadelmasta 8.4.2012
Jokihaka kokkaa 13.4.2012
Hannan soppa 25.4.2012
Suolaa & hunajaa 5.5.2012
Janoinen persilja 7.5.2012
Sauvajyvänen 6.6.2012
Nautiskellen 4.5.2013
HS ruokatorstai 18.4.2013 ja 18.4.2013
Soul kitchen 25.4.2014

Ei kommentteja: