torstai 5. toukokuuta 2011

Raparperijuustokakku

POHJA
200g keksejä
75 voita

TÄYTE
9 liivatelehteä
400 g raparperia
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
½ kg maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

RAPARPERIKIILLE
3 liivatelehteä
1 dl vettä
200 g raparperia

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita voisula muruseokseen. Painele keksitaikina tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä aikaa täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuori ja paloittele raparperi. Keitä raparperi sokerin ja veden kanssa pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan raparperiseokseen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon kermavaahto. Kun raparperiseos on jäähtynyt, lisää se mukaan. Sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta vesi. Lisää sekaan kuorittu ja paloiteltu raparperi. Keitä kunnes raparperi on hajonnut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne raparperin joukkoon. Nosta kattila pois liedeltä ja raparperiseoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle vuokaan. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Poista kakkuvuoka vasta kun kakku on hyytynyt.

Resepti: HS Ruokatorstai 5.5.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Patalintu 16.5.2011

Ei kommentteja: