torstai 12. toukokuuta 2011

Tikka Masala kanalla

600 g broileria
2 sipulia
1 pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
1 dl tuoretta korianteria
1 rkl öljyä
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 purkki kookosmaitoa
1 purkki tomaattimurskaa

MAUSTETAHNA
1 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 pala tuoretta inkivääriä
1 tl cayennepippuria
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl garam masalaa
½ tl Maldon-suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 punaista chiliä
1 rkl kookoshiutaleita
2 rkl mantelilastuja
1 dl tuoretta korianteria

Leikkaa broileri paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua inkivääri. Poista chilistä siemenet ja silppua se pieniksi paloiksi. Erottele korianterin lehdet ja varret ja silppua. Valmista maustetahna. Paahda jeera ja korianterinsiemenet kuivalla pannulla. Jauha ne morttelissä. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Lisää kaikki loput aineet mortteliin ja sekoita tahnaksi.

Kuullota sipuli, inkivääri ja korianterin varret. Sekoita hyvin. Lisää maustetahna ja kana. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja 3-4 desiä vettä. Kiehauta ja hauduta kannen alla 20 minuutin ajan. Tarjoa riisin ja tuoreen korianterin kanssa. Myös jogurtti, loraus sitruunamehua ja mantelilastut ovat hyviä lisukkeita.

Resepti: Jamie Oliverin Ministry of Food (2009)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Anne's Food 12.5.2009
The Pioneer Woman 4.6.2009
Suolaa ja hunajaa 5.3.2015

Ei kommentteja: