maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kesäkeitto

Mitä olisi kesä ilman kesäkeittoa. Raaka-aineissa ei ainakaan ole mitään vikaa: vastakypsyneitä kasviksia, perunaa, kukkakaalia, porkkanaa ja herneitä parhaimmillaan.

½ kg perunoita
300 g porkkanoita
1 pieni kukkakaali
2 kevätsipulia varsineen
10 dl tuoreita herneenpalkoja
15 dl maitoa
1 rkl Maldon-suolaa
⅛ tl valkopippuria
3 rkl voita
1 rkl lehtipersiljaa

Huuhtele ja paloittele perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipulit. Riivi herneet. Keitä perunat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Lisää maito, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Kypsennä 10 minuutin ajan. Lisää herneet ja keitä vielä hetken ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää pinnalle voita ja silputtua persiljaa.

Vinkki: Kotona 18.7.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Glorian Ruoka & Viini 4/2010
Avaruusasema 7.7.2010
Fakta & Farfalle 28.7.2010
Uusi Musta 29.7.2010
2h+k 29.5.2010
Isoäidin reseptillä 25.6.2011
Pumpkin Jam 3.7.2011
Unelias kokki 11.7.2011
Kulinaarimuruja 29.7.2011
Herkkusuun lautasella 4.8.2012
Kaikki mitä rakastin 6.7.2013
isoäidin reseptillä 8.4.2014

Ei kommentteja: