keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Mansikkaleivokset

POHJA
225 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
400 g mascarponea
4 rkl smetanaa
4 rkl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ tl vaniljauutetta
4 dl mansikoita
1 tl hunajaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista parin minuutin ajan. Siivilöi jauhot. Lisää jauhot vaahtoon parissa erässä koko ajan sekoittaen. Muotoile taikinasta litteä pallo ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kaulitse taikina parin millin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä, jotka ovat vähän isompia kuin pienet leivosvuoat. Painele taikina leivosvuokiin ja siisti reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjiin. Paista 175 asteisessa uunissa 12-15 minuutin ajan. Jäähdytä.

Vaahdota mascarpone, smetana ja sokeri. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja vaniljauutteella. Täytä leivokset mascarponevaahdolla. Asettele mansikat kauniina viipaleina leivosten päälle. Sulata hunaja pari ruokalusikallista vettä kattilassa. Voitele leivokset varovasti hunajavedellä. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.

Resepti: Thin Crust, Deep Dish 6.4.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Huhtikuussa on turha etsiä mansikoita!

Ei kommentteja: