6 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ tl Maldon-suolaa
3 dl vehnäjauhoa
PINNALLE
50 g voita
Sekoita maito ja munat. Lisää loput aineet. Anna taikinan turvota jääkaapissa. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kaada sulatettu voi tasaisesti taikinan päälle. Paista 20 minuutin ajan kunnes pannari on kauniin ruskea. Nauti mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.
Resepti: Sorsanpaistaja 23.9.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
Jensenin blogissa on luettu Sirpan Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta (2010), jossa Sirpa paljastaa äitinsä pannukakkusalaisuudet:
Täydellisen pannukakun salaisuuden olen oppinut äidiltäni. Pidän uunia kuumentaessani pannun uunissa. Sulatan pannulla rasvan ja annan sen saada myös kunnolla väriä. Vasta sitten kaadan taikinan pannulle. Näin tehty pannari kohoaa hyvin ja saa rapeat reunat. Pannari myös irtoaa pannulta vaivatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti