Jensenin blogissa on luettu Sirpan Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta (2010), jossa Sirpa paljastaa äitinsä pannukakkusalaisuudet: Täydellisen pannukakun salaisuuden olen oppinut äidiltäni. Pidän
uunia kuumentaessani pannun uunissa. Sulatan pannulla rasvan ja annan
sen saada myös kunnolla väriä. Vasta sitten kaadan taikinan pannulle.
Näin tehty pannari kohoaa hyvin ja saa rapeat reunat. Pannari myös
irtoaa pannulta vaivatta.
5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ tl Maldon-suolaa
2 dl vehnäjauhoa
PINNALLE
25 g voita
KAVERIKSI
‣ kermavaahto ja mansikkahilla
‣ turkkilainen jogurtti ja omenahillo
‣ sitruunamehu ja sokeri
Sekoita maito ja munat. Lisää loput aineet. Anna taikinan turvota jääkaapissa.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kaada sulatettu voi tasaisesti taikinan päälle. Paista 20 minuutin ajan kunnes pannari on kauniin ruskea. Nauti mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.
Resepti:
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Sorsanpaistaja 23.9.2009 - täysmaitoa ja voita
Satu Koivisto 25.9.2019 - ruskitettua voita, pihistele jauhoissa
Satu Koivistio 28.8.2019
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti