perjantai 23. syyskuuta 2011

Lapsuuden pannukakku

Jensenin blogissa on luettu Sirpan Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta (2010), jossa Sirpa paljastaa äitinsä pannukakkusalaisuudet: Täydellisen pannukakun salaisuuden olen oppinut äidiltäni. Pidän uunia kuumentaessani pannun uunissa. Sulatan pannulla rasvan ja annan sen saada myös kunnolla väriä. Vasta sitten kaadan taikinan pannulle. Näin tehty pannari kohoaa hyvin ja saa rapeat reunat. Pannari myös irtoaa pannulta vaivatta.

5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ tl Maldon-suolaa
2 dl vehnäjauhoa

PINNALLE
 25 g voita

KAVERIKSI
‣ kermavaahto ja mansikkahilla
‣ turkkilainen jogurtti ja omenahillo
‣ sitruunamehu ja sokeri

Sekoita maito ja munat. Lisää loput aineet. Anna taikinan turvota jääkaapissa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kaada sulatettu voi tasaisesti taikinan päälle. Paista 20 minuutin ajan kunnes pannari on kauniin ruskea. Nauti mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.

Resepti:

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sorsanpaistaja 23.9.2009 - täysmaitoa ja voita
Satu Koivisto 25.9.2019 - ruskitettua voita, pihistele jauhoissa
Satu Koivistio 28.8.2019

Ei kommentteja: