lauantai 8. lokakuuta 2011

Uunissa paahdettuja perunoita ja valkosipulia

Uunissa paahdetut perunat ja valkosipulit levittävät ihanaa tuoksua ja saavat vieraat hyvälle tuulelle. Sopii myös vieraille, joilla on tapana myöhästyä, sillä perunat on helppo pitää lämpiminä uunissa.

20 perunaa
5 valkosipulia
1 dl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Paloittele perunat neljään osaan. Leikkaa valkosipuleista hattu pois. Levitä perunat ja valkosipulit syvään uunivuokaan. Kaada perunoiden päälle öljyä ja viiniä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Peitä uunivuoka foliolla tiiviiksi, jotta perunat kypsyvät höyryssä. Paista 200 asteisessa uunissa 45 minuutin ajan. Poista folio ja jatka paistamista 20-30 minuutin ajan. Tarjoa sellaisenaan tai nosta pehmeät valkosipulinkynnet koteloistaan ja sekoita perunoiden sekaan.

Resepti: The Pioneer Woman 8.10.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 31.1.2012
Siskot kokkaa 28.2.2012
The Pioneer Woman 26.8.2013

Ei kommentteja: