perjantai 7. lokakuuta 2011

Suolaliemi kanalle

Kanasta tulee mehevää kun sen marinoi suolaliemessä; englanniksi tässä käytetään termiä brine. Muista aloittaa valmistelut hyvissä ajoin. Liemessä on suolaa 5% eli 50 grammaa suolaa litraan vettä.

1 sipuli
1 sitruuna
4 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
2 rkl Maldon-suolaa
tuoreita yrttejä
2 laakerinlehteä
2 tl kokonaisia mustapippureita
5 dl jääkuutioita
1 broileri

Viipaloi sipuli. Puolita sitruuna. Puolita valkosipulinkynnet. Sekoita vesi, vihannekset ja mausteet. Kiehauta liemi kattilassa. Peitä kannella ja anna liemen levätä kymmenen minuutin ajan. Laita jääkuutiot liemeen parissa erässä. Paloittele broileri. Laita broilerinpalat ja mausteliemi pussiin. Sido pussi tiukasti kiinni. Marinoi broileria huoneenlämmössä kolmen tunnin ajan.

Nosta broileri liemestä ja kuivaa huolella. Jätä broileri tunniksi huoneenlämpöön, paista ja nauti.

Resepti: Michael Ruhlman 7.10.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: