Tällä reseptillä valmistettua riisipuuroa myydään Turun joulumarkkinoilla ja menekki on valtaisa. Puuro on niin pehmeä ja suussa sulavaa, että siinä luulisi olevan kermaa. Mutta salaisuus ei ole raaka-aineissa vaan huikean pitkässä haudutuksessa. Riisipuuron voi keittää laktoosittomasta maidosta, mutta HYLA-maito muuttuu vaaleanpunaiseksi.
40 g voita
3 dl vettä
3 dl puuroriisiä
15 dl punaista maitoa
½ tl Maldon-suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa pikkuhiljaa desi kerrallaan. Odota aina, että maito on imeytynyt ennen seuraavaa lisäystä. Sekoita puuroa välillä pohjia myöten, ettei se pääse palamaan. Hauduta miedolla lämmöllä kolmen, neljän tunnin ajan. Mausta lopuksi suolalla. Tarjoa voisilmän tai kanelin ja sokerin kanssa.
Resepti: Villa Ainala Cuisine 30.11.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
KAIKKI TYKKÄÄ
Herkkusuun lautasella 18.12.2010 - rusinasopan kanssa
Liemessä 24.12.2010 - höyrytyskattilassa
Tiskivuoren emäntä 23.12.2012 - aamupalaksi
Campasimpukka 24.12.2012 - höyrytyskattilassa
Omenaminttu 10.12.2013 - laktoosittomat vaihtoehdot
Pastanjauhantaa 17.12.2014 - liiallinen ylellisyys köyhän pöytään
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti