maanantai 14. marraskuuta 2011

Sitruunalohi

2 rkl Maldon-suolaa
1 tl sokeria
¼ tl mustapippuria
½ kg lohifileetä
2 sitruunaa
3 dl oliiviöljyä

Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Levitä mausteseos fileen pinnalle. Peitä kala tuorekelmulla ja anna sen maustua jääkaapissa kahden tunnin ajan. Pyyhi mausteseos pois kalan pinnalta. Laita lohi pieneen uunivuokaan, johon se mahtuu juuri ja juuri. Jos vuoka on liian iso, öljyä menee litroittain. Pese ja viipaloi sitruunat. Aseta sitruunaviipaleet lohifileen pinnalle. Kaada oliiviöljy kalan pinnalle niin, että se peittyy. Paista 75 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan. Kypsän kalan sisälämpötila on 38 astetta. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Resepti: Glorian Ruoka & Viini

ENSI KERRALLA
Upea väri ja mehukkuus! Minulla oli kilon pala lohta, johon riitti hyvin ohjeen mausteseos. Leikkaa lohi viipaleiksi ennen paistamista, sillä kypsästä kalasta on vaikea leikata kauniita paloja. Vaatii jotain keveää rinnalleen.

VILKAISE MYÖS
NAMI-NAMI 14.11.2009
HS Ruokatorstai 3.4.2015 ja 3.4.2015

Ei kommentteja: