Perunalaatikon imeltäminen vaatii aikaa ja lämpöä. Imellytys on kemiallinen reaktio, jossa perunan tärkkelys hajoaa sokeriksi. Paras paikka imellytykselle olisi perinteisesti puuhellan päällä, jossa lämpötila on noin 50 astetta.
1 kg jauhoista perunaa
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 rkl Maldon-suolaa
⅛ tl muskottipähkinää
Keitä perunat. Kuori kuumat perunat ja soseuta nuijalla. Sekoita jauhot perunoihin. Imellytä 4-5 tunnin ajan tai yön yli. Lisää voisula, maito ja mausteet. Sekoita hyvin. Laita seos voideltuun vuokaan. Paista 100-asteisessa uunissa kolmen tunnin ajan.
Resepti: Sillä sipuli 26.12.2008
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Villa Ainala Cuisine 20.12.2009 - rosamunda, kerma-maito, kaneli
Sauvajyvänen 21.12.2011 - tärkkelyspitoinen pito-peruna, imellytä 50-75 asteessa
Siskot kokkaa 4.12.2012
Pumpkin Jam 20.12.2012
Mausteinen manteli 21.12.2012
Tiskivuoren emäntä 29.12.2012
Rouva Raadelmasta 20.12.2012
Herkkusuun lautasella 15.12.2012
Nautiskellen 23.12.2012
1 kommentti:
Lisään jauhot kun peruna-vesi sose on jäähtynyt 75 asteiseksi. Laita 65 asteiseen uuniin muutamaksi tunniksi.
70-75 asteessa tapahtuu tärkein imellyttämisreaktio eli alfareaktio.
62-66 asteessa tapahtuu beettareaktio
Molempia reaktioita tarvitaan täydelliseen imellyttämiseen ja silloin lisämakeutta ei tarvita.
Nykyisillä alhaisen lämpötilan ohjeilla alfareaktio jää aika usein pois ja beettareaktiokin jää pahasti vaillinaiseksi.
Lähetä kommentti