tiistai 27. joulukuuta 2011

Uuniomenat

2 omenaa
½ tl kanelia
1 rkl voita

TOSCA
50 g kokonaisia manteleita tai hasselpähkinöitä
50 g voita
1 dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Puolita omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa samalla omenan pohjasta pieni pala pois, jotta omenat pysyvät pystyssä uunivuoassa. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja voita. Paista omenoita puolen tunnin ajan 200 asteisessa uunissa kunnes omenat ovat pehmeitä.

Rouhi mantelit. Kiehauta kattilassa voi, sokeri, vehnäjauhot ja maito. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lusikoi toscatäyte omenoiden päälle. Paista viiden minuutin ajan kunnes tosca on kullanruskeaa. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Suolaa & hunajaa 27.12.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 8.9.2011
Jokihaka kokkaa 21.12.2011
The Traveler's Lunchbox 29.2.2012
Campasimpukka 3.9.2012
Polkkapossu 4.9.2012

Ei kommentteja: