Jääkellarinlohesta ei leikata graavikalan tapaan ohuita siivuja vaan reiluja sormen paksuisia tankoja. Ne tarjotaan sinapilla ja tilillä höystetyn majoneesin kanssa. Valmistuttuaan lohi on hyvää syötävää usean päivän ajan kunhan se pidetään koko ajan upoksissa.
1-2 kg lohifileetä
20 dl vettä
2 dl karkeaa merisuolaa
1 dl sokeria
1 dl majoneesia
1 rkl sinappia
1 rkl tuoretta tilliä
Valitse raaka-aineeksi tuoretta merilohta. Nypi ruodot pinseteillä. Laita kala laakeaan asiaan nahkapuoli ylöspäin. Tee suolausliemi: kiehauta vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä liemi kylmäksi. Kaada liemi kalan päälle niin, että se peittyy täysin. Varmista painojen avulla, että kala on varmasti kokonaan pinnan alla. Annan kalan suolaantua 4-6 päivän ajan.
Sekoita majoneesi, sinappi ja hakattu tilli kastikkeeksi.
Resepti: Heikki Tavela
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Viimeiset palavat voi kuivata ja paahtaa kuumalla pannulla nopeasti pastramiksi.
VILKAISE MYÖS
Iltalehti 18.12.2008
Molekyyligastronomia 6.1.2010
Pastanjauhantaa 23.12.2010
Jokahaka kokkaa 23.12.2011
Jokihaka kokkaa 15.11.2012
Patalintu 27.12.2012
Rouva Raadelmasta 26.12.2012
Molekyyligastronomia 24.3.2013
HS Ruokatorstai 3.4.2015 ja 3.4.2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti