1 naudan kieli
1 rkl Maldon-suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 rkl voita
KEITTOLIEMI
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
5 laakerinlehteä
1 rkl valkopippureita
2 rkl merisuolaa
Liota kieltä suolaliemessä viiden tunnin ajan. Vaihda vesi pariin kertaan.
Keitä kieltä, vihanneksia ja mausteita kolmen tunnin ajan. Kuori alussa liemen pinnalle kertynyt vaahto. Laita sitten kattilaan paino niin, että kieli pysyy pinnan alla.
Nosta kypsä kieli leikkuulaudalle jäähtymään. Kuori kieli. Kääri kieli kelmuun. Anna lihan levätä kylmässä painon alla yön yli. Leikkaa kieli reiluiksi siivuiksi. Jauhota viipaleet kevyesti. Paista viipaleet pnnulla. Laita lihaviipaleet sitten 180-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi, jotta ne lämpiävät kokonaan.
Resepti: Glorian Ruoka & Viini 2/2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Siivilöi lihaliemi talteen.
VILKAISE MYÖS
Siskot kokkaa 17.12.2009
Makustelijat 26.3.2011
Sauvajyvänen 14.10.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 9.11.2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti