lauantai 17. joulukuuta 2011

Paistettu naudan kieli

1 naudan kieli
1 rkl Maldon-suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 rkl voita

KEITTOLIEMI
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
5 laakerinlehteä
1 rkl valkopippureita
2 rkl merisuolaa

Liota kieltä suolaliemessä viiden tunnin ajan. Vaihda vesi pariin kertaan.

Keitä kieltä, vihanneksia ja mausteita kolmen tunnin ajan. Kuori alussa liemen pinnalle kertynyt vaahto. Laita sitten kattilaan paino niin, että kieli pysyy pinnan alla.

Nosta kypsä kieli leikkuulaudalle jäähtymään. Kuori kieli. Kääri kieli kelmuun. Anna lihan levätä kylmässä painon alla yön yli. Leikkaa kieli reiluiksi siivuiksi. Jauhota viipaleet kevyesti. Paista viipaleet pnnulla. Laita lihaviipaleet sitten 180-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi, jotta ne lämpiävät kokonaan.

Resepti: Glorian Ruoka & Viini 2/2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Siivilöi lihaliemi talteen.

VILKAISE MYÖS
Siskot kokkaa 17.12.2009
Makustelijat 26.3.2011
Sauvajyvänen 14.10.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 9.11.2011

Ei kommentteja: