lauantai 10. joulukuuta 2011

Ritaritorttu

POHJA
125 g voita
1 kananmuna
1 dl raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
1 purkki mascarponejuustoa
3 kananmunaa
1½ dl kuohukermaa
3 sitruunaa
1½ dl raakaruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmista ensin torttupohja. Sulata voi. Vatkaa sekaan kananmuna ja sokeri. Lisää sitten jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina pehmeäksi massaksi. Voitele uunivuoka ja valmista täyte. Sekoita kulhossa mascarpone, kananmunat, kerma ja kolmen sitruunan mehu. Kaada sekaan sokeri ja maista. Kirpeys taittuu paistaessa, joten jos täyte maistuu raakana vähän liian kirpeältä, on se juuri sopivaa. Levitä taikina lusikalla uunivuokaan ja kaada täyte päälle. Paista torttua 200-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.

Resepti: Ruokahommia 10.12.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Almost Bourdain 19.5.2010
À Table 13.9.2010
Fanni & kaneli 14.3.2013

Ei kommentteja: