lauantai 10. joulukuuta 2011

Graavilohi

Joidenkin mielestä lohi on graavaantunut maukkaimmilleen kuudessa tunnissa. Toisten mielestä vuorokausi on sopiva aika. Tässä lienee länsi-Suomen ja itä-Suomen ero.

1 lohifilee
1 dl Maldon-suolaa
1 dl sokeria

Kuivaa lohi talouspaperilla. Poista ruodot varovasti pinseteillä. Älä poista nahkaa, sillä kala on helpompi leikata viipaleiksi kun siinä on nahka jäljellä. Mausta lohi suolalla ja sokerilla. Kääri kala tiiviisti voipaperiin ja laita kulhossa jääkaappiin. Anna lohen maustua 2-3 päivän ajan. Käännä lohipaketti silloin tällöin, jotta kala maustuu tasaisesti.

Kun kala on valmista, kaada liemi ja mausteet pois. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi pyrstöstä päähän päin jolloin lohon kuviot tulevat näyttävämmin esille. Sailytä kalaa kokonaisena jääkaapissa tiiviisti muoviin käärittynä. Graavikala säilyy jääkaapissa viikon ajan.

Resepti: Herkkusuun lautasella 10.12.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Anne's Food 22.12.2011
MonkeyFood 14.1.2012
Maustainen manteli 22.12.2012
Fanni & kaneli 30.12.2012
Sauvajyvänen 19.12.2013

Ei kommentteja: