Taikinapohjasta riittää kahteen 22-senttiseen piirakkavuokaan, joista toisen voi hyvin pakastaa raakana. Torttu on helppo leikata annospaloiksi kylmänä.
TAIKINAPOHJA
130 g voita
1 dl fariinisokeria
¼ tl Maldon-suolaa
1 kananmuna
4 dl kokojyvävehnäjauhoja
TÄYTE
200 g tummaa suklaata
2¼ dl kuohukermaa
2 rkl maitoa
1 kananmuna
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl kaakaojauhetta
Nosta kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön. Vaahdota voi, siivilöity sokeri ja suola. Lisää kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Jaa taikina kahteen osaan, muovaa taikinoista pallo ja paina ne litteämmiksi. Kääri taikinat kelmuun ja anna levätä jääkääpissa vähintään tunnin ajan.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja siirrä ritilä uunin keskitasolle. Kaulitse taikinat jauhotetulla alustalla piirakkavuokien kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt vuokiin ja painele varovasti. Paina käsin tai kaulimella ylimääräinen taikina pois piirakkavuoan reunoilta. Jäähdytä jääkaapissa 10 minuutin ajan. Pistele pohja haarukalla. Laita vuoan pohjalle taikinan päälle leivinpaperia ja täytä se kuivilla herneillä. Paista 10 minuutin ajan 180 asteisessa uunissa. Poista herneet ja jatka paistamista 6-8 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.
Paloittele suklaa. Lämmitä kerma ja maito kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaa. Kun suklaa on täysin sulanut, jäähdytä viiden minuutin ajan. Lisää sitten muna ja sekoita hyvin. Kaada seos piirakkavuokaan ja paista noin 15 minuutin ajan. Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Ripottele lopuksi piirakan päälle kaakaojauhetta ja suolaa. Tarjoa suklaatorttu kylmänä tai huoneenlämpöisenä.
Resepti: 101 Cookbooks 30.12.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 22.1.2007
The Traveler's Lunchbox 12.2.2010
Sweet Kat's Kitchen 24.3.2010
Dulce Delight 9.3.2011
Kokit ja potit 17.2.2012
Lunni leipoo 3.3.2012
Mausteinen manteli 4.2.2013
Culinarista 18.3.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti