perjantai 2. joulukuuta 2011

Ankkaa, herneitä ja linssejä

2 sipulia
1 rkl öljyä
2½ dl punaisia linssejä
2 purkkia herneitä
3 ankankoipea
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
3 dl kanalientä

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipuli. Huuhtele linssit. Laita linssit, herneet ja sipuli uunivuokaan. Leikkaa ankan nahkaan muutama viilto ja mauste koivet suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan kanalientä ja aseta ankan koivet päällimmäisiksi. Paista 175-asteisessa uunissa kolmen tunnin ajan.

Resepti: Siskot kokkaa 2.12.2009

ENSI KERRALLA
Onkohan tämä lintu vai kana? Linsseistä tulee pitkässä haudutuksessa melkein kuin perunamuusia, joka kyllä maistuu hyvältä, mutta tuntuu hassulta suussa. Eniten pelotti kun tajusin, että kaikki ankan rasvaa sulaa ja imeytyy linsseihin. Enkä edes yleensä pelkää rasvaa! Pysyvätkö belugalinssina irtonaisina padassa? Laske lämpöä 150 asteeseen.

VILKAISE MYÖS
Kivistössä 15.2.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 18.3.2012
Herkkusuun lautasella 1.3.2013
Kotikokista ammattilaiseksi 17.5.2013

Ei kommentteja: