keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Lohkoperunat

1 kg perunoita
2 rkl öljyä tai ankanrasvaa
1 tl Maldon-suolaa

Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Pese perunat hyvin ja kuori tarvittaessa. Leikkaa perunat sopiviksi lohkoiksi. Laita perunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Laita kattila kuumalle liedelle ja lisää vähän suolaa kun vesi kiehuu. Laske sitten lämpöä ja keitä viiden minuutin ajan. Laita sillä aikaa öljy uunipellille ja pelti uuniin. Valuta perunat. Pidä kattilan kantta tiukasti kiinni ja ravistele kattilaaa molemmin käsin. Näin perunoihin syntyy tarttumapintaa, joka muuttuu uunissa ihanan rapeaksi. Kaada perunat öljyiselle uunipellille, sirottele päälle hieman suolaa ja sekoita niin että öljy leviää perunoihin. Paista perunoita 25-30 minuutin ajan. Käännä perunat puolivälissä paistamista. Tarjoa heti.

Resepti: Chocolate & Zucchini 12.1.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Villa Ainala Cuisine 23.7.2010
Rouvalle rakkaudella 1.12.2010
Sillä sipuli 28.1.2012
Soul Kitchen 25.9.2011
Kamera & kauha 28.4.2016

Ei kommentteja: