tiistai 4. tammikuuta 2011

Kinuskivanukas

10 dl täysmaitoa
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljauutetta
¼ tl Maldon-suolaa
2½ dl sokeria
1 dl vettä

Sekoita puolet maidosta, maissijauho, vaniljauute ja suola. Laita sivuun odottamaan. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Keitä kahdeksan minuutin ajan kunnes sokeri on karamelisoitunut. Nosta kattila pois liedeltä. Koko ajan sekoittaen kaada loput maidosta hiljalleen sokerimassaan. Siirrä kattila takaisin liedelle ja sekoita kunnes kinuskimassa on jälleen sulanut. Keitä hiljaisella tulella kymmenen minuutin ajan. Lisää sitten maito-maissijauhoseos vähitellen kattilaan. Keitä hiljalleen minuttin ajan. Siivilöi vanukas, jos jaksat. Kaada vanukas jälkiruokakulhoihin ja anna sen levätä jääkaapissa kahden tunnin ajan. Voit laittaa vanukkaan pinnalle tuorekelmua, jos et halua kuorta vanukkaan pintaan.

Resepti: Smitten Kitchen 4.1.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei kyllä toiminut lainkaan. Maistui pelkälle sokerille, vaikka karamellisoin sokeria huomatavasti kauemmin kuin ohjeessa.. Missäköhän vika? Oli myös aivan liian makeaa. Pystyi syömään yhden lusikallisen, ja alkoi kuvottamaan makeus. Kaupan kinuskivanukastahan pystyn syömään vaikka kilon kerralla, eikä ole minun mielestäni liian makeaa.. :)