sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Mansikka-kerroskiisseli

MANSIKKAKIISSELI
5 dl vettä
5 dl mansikoita
3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä

VANILJAKIISSELI
5 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan vesi, mansikat ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Siirrä kattila takaisin liedelle. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Lisää suurus ohuena nauhana höyryävän kuumaan kiisseliin. Kiehauta nopeasti. Tarkista maku. Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, sokeri ja maissijauho. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.

Jaa annoskulhoihin ensin jäähtynyt vaniljakiisseli. Valuta pinnalle mansikkakiisseli. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Resepti: Vellipoika 30.1.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Omenaminttu 1.7.2010
Villa Ainala Cuisine 2.12.2011
Sauvajyvänen 4.11.2011
Kokkeillaan 14.1.2012
Lunni leipoo 28.5.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 28.2.2012
Omenaminttu 14.10.2012
Isoäidin reseptillä 5.5.2013
Herkkusuun lautasella 18.3.2011

Ei kommentteja: