keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Tomaattikastike

Marcela Hazanin tomaattikastike maistuu hyvältä jopa ilman parmesania. Osta kastikkeeseen kokonaisena säilöttyjä San Marzano -tomaatteja, jos niitä löytyy kaupasta. Jos ei löydy, osta jotain muuta.

1 sipuli
2 tölkkiä kokonaisia tomaatteja
70 g voita
1 tl Maldon-suolaa

Kuori ja puolita sipuli. Laita sipuli, tomaatit ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja hauduta hiljalleen ilman kantta 45 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin rikkoen tomaatit. Nosta kattila liedeltä ja heitä sipuli pois. Mausta suolalla. Tarjoa pastan ja juuston kanssa.

Resepti: Marcela Hazanin Essentials of Italian Cooking (1992)

ENSI KERRALLA
Toimii!

VILKAISE MYÖS
Orangette 24.9.2007 - Marcella Hazanin resepti
Steamy Kitchen 28.12.2009 - Ravintola Scarpettan resepti
Smitten Kitchen 17.1.2010 - Marcella Hazanin resepti
Steamy Kitchen 19.4.2010 - Marcella Hazanin resepti
Three Many Cooks 22.9.2010 - tuoreiden tomaattien keittäminen
HS Ruokatorstai 30.9.2010 ja 30.9.2010 - tomaattikastiketta pakastimeen
Smitten Kitchen 31.8.2011 - tomaattikastike nakuna
Sauvajyvänen 3.9.2011 - sato talteen pakastimeen
Saveur 30.9.2011 ja 30.9.2011 - maailman valloitusreseptit
Simply Recipes 26.4.2012 - voita ja sokeria
Kamera & kauha 28.5.2015 - spaghetti napoletana

Ei kommentteja: