KEKSIT
2 dl vehnäjauhoja
⅛ tl leivinjauhetta
⅛ tl ruokasoodaa
¼ tl Maldon-suolaa
115 g voita
2 dl fariinisokeria
3 rkl sokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
Lämmitä uuniin 200 asteeseen. Siivilöi ja sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vaahdota toisessa kulhossa voi, fariinisokeri ja sokeri. Vatkaa voi-sokeriseokseen ensin kananmuna ja sitten kuivat aineet vähän kerrallaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet. Levitä taikina uunipellille ja paista 20 minuutin ajan. Anna keksin jäähtyä ja murusta sitten paloiksi.
PIIRAKKAPOHJA
1 annos keksejä
50 g voita
1½ rkl fariinisokeria
⅛ tl Maldon-suolaa
Sekoita keksimurut, voi, fariinisokeri ja suola sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Levitä taikina kahteen piirakkavuokaan.
TÄYTE
230 g voita
3½ dl sokeria
2 dl fariinisokeria
¼ tl Maldon-suolaa
1 dl maitojauhetta
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
8 kananmunankeltuaista
1 rkl tomusokeria
Sulata voi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri, fariinisokeri, suola ja maitojauhe. Vatkaa joukkoon voisula, kuohukerma ja vanilja. Lisää keltuaiset varovasti vatkaten. Jaa täyte kahteen piirakkavuokaan. Paista piirakat yksi kerrallaan 15 minuutin ajan. Laske sen jälkeen lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 10 minuutin ajan. Anna piirakoiden jäähtyä. Laita piirakat jääkaappiin ja tarjoa kylmänä. Ripottele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Resepti: Christina Tosi ja Momofuku Milk Bark
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Bon Appétit
LA Times 11.2.2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti