PIIRAKKAPOHJA
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
¼ tl Maldon-suolaa
75 g maitorahkaa
TÄYTE
200 g kinkkua
50 g emmentaljuustoa
120 g smetanaa, kermaviiliä tai rahkaa
2 kananmunaa
2 rkl valkoviiniä tai maitoa
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl timjamia
Nosta voi pöydälle lämpenemään. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi, rahka ja jauhot. Tee taikinasta pallo ja laita se kylmään hetkeksi. Kuutioi kinkku. Raasta juusto. Sekoita täyte. Painele taikina irtopohjavuokaan. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 40 minuutin ajan. Silppua jäähtyneen piirakan päälle yrttejä.
Resepti: Punavuori Gourmet 4.7.2011
ENSI KERRALLA
Rahka-voitaikina yllätti maulla ja pehmeydellä! Laitoin täytteitä reilulla kädellä 250 grammaa kinkkua, 100 grammaa juustoa ja pari ruokalusikallista tuoretta timjamia. Mieti vielä täytteet. Vähemmän timjamia, ehkä paprikaa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti